Hozzávalók:
2-3 kg krumpli
fél pár kolbász (aminek zsírja is lesz)
50-70 dkg csirke- vagy pulykamellfilé; vagy 0,5 kg sertés darált hús
30 dkg császárszalonna (piac vagy Aldi)
2-3 fej vöröshagyma
Vedd elő a füles, piros tepsit!
A krumplit hámozd meg, mosd át és vágd hosszúkás darabokra (mint a főtt krumpli)! Mosd meg ismét, majd mehet a tepsibe!
A vöröshagymát pucold meg, vágd vékony karikákra (a csumára merőlegesen)!
A császárszalonnát vágd csíkokra (négyzetes oszlopokra)! A kolbászt karikázd fel!
Hús:
csirke- vagy pulykamellfilé: vágd hosszúkás csíkokra!
sertéshús: egy tálban pirospaprikázd meg (csemege fűszerpaprika), és keverd össze jól fakanállal, amíg szép színű nem lesz! Ebből majd "falatkákat" (kb. gombócok, de nem kell összegyúrni, csak tépkedni a halomból) rakj a tepsibe!
Tehát a krumpli már a tepsiben van, tedd bele a húst és a szalonnát, keverd össze! Löttyinthetsz rá olívaolajat, de nem kell, én még sose tettem. A tetején rendezd el a kolbászkarikákat egyenletesen, majd a hagymakarikákat is egyenletesen!
Pakold ki a sütőt! Kapcsold be 200°C-ra! (csak el kell forgatni a kapcsolót 200°C-ig) Akkor melegedett be, ha a piros lámpa elalszik.
A tepsit fedd be alufóliával (sütő alatti fiókban van)! Nagyobb alapterületű legyen, mint a tepsié, és az oldalait szépen tűrd a tepsi 'pereme' alá! Ha az alufólia már szilárdan áll, fogj egy villát, és szurkáld meg sok helyen (mondjuk kb. 5 cm oldalú rombusz csúcsainak megfelelően)!
Ha felmelegedett a sütő, told bele a tepsit keresztben és állítsd a csipogót 80 percre!
80 perc elteltével vedd ki a sütőből (kendő!)! Vedd le az alufóliát(kendő!)! Most keverd át az egészet és fólia nélkül told vissza további 30 percre! Itt már a cél, hogy szépen megpiruljanak a dolgok. Így a 30 perchez nem kell nagyon ragaszkodni.
Sok sikert!
Jó étvágyat!
Az eredeti recept forrása: http://www.nosalty.hu/recept/mindent-bele-egytaletel
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése