Itt jön a spagettink receptje!
Hozzávalók:
olívaolaj (ha nincs, akkor napraforgóolaj)
1 közepes fej vöröshagyma
50 dkg sertés darált hús (Piacról ledarálva kért lapocka vagy comb; Lidl-ből vagy Aldiból tálcás (átlátszó doboz), max. 30% zsírtartalmút szoktak árulni. De ha a 20%-os zsírtartalmú akciós, érdemes azt venni. A tálcás hús alatt papír van!)
2 x 140 g konzerv sűrített paradicsom (egy konzervdoboz akkora, mint két kis májkrém; paradicsomtartalma 18-20%)
só, oregánó, bazsalikom, cukor
Nyisd ki a konzerveket!
Tégy 2-3 löttyintésnyi olajat a kisebb átmérőjű, de magasabb zöld lábasba! Ha kevés, még pótolható.
A vöröshagymát pucold meg, vágd 8 felé (3 dimenzió) és az aprítóval aprítsd minél apróbbra (akár pépes is lehet, úgy könnyebben szétfő majd)!
Az aprító használata: minden része a dobozában, kivéve egyet - a kés az evőeszközös fiókban. Először a kést tedd az edénybe, aztán az aprítandót, majd jön a kontaktelem (forgasd, amíg beleilleszkedik szépen a tálba) és a motor. Nem szabad hosszan daráltatni, több pár másodperces (5-8 mp) szakaszban kell, mert nagyon felmelegedhet! A hagyma pl. könnyen rákenődik a tál oldalára még nagyobb darabokban. Ilyenkor egy fakanállal piszkáld középre és még daráld!
Tedd a lábast (olajjal) megfelelő méretű főzőlapra és kezdd el hevíteni! (4-es fokozat)
Ha felmelegedett (de ne legyen nagyon forró, ha az lett és nagyon serceg, akkor húzd félre amíg kicsit kihűl, és vedd vissza 2-es fokozatra), tedd bele a hagymát és dinszteld meg! (Folyamatosan kavarni kell fakanállal, mert leég!)
Ezután tedd bele a húst és kavargasd addig, amíg az összes ki nem fehéredik! (pár perc)
Most húzd félre a lapról! Öntsd bele a 2 konzerv paradicsomot, és mindkettőnek a dobozával még mérj bele vizet! (Így a belső oldalán lévő paradicsom is belekerül és pont ennyi víz kell bele.)
Most jönnek a fűszerek: 1 púpos és 1 csapott evőkanál oregánó és ugyanennyi bazsalikom (tévedhetek, mert szemre szoktam...), illetve só, mondjuk 1 csapott evőkanál.
Eztuán már csak annyi van, hogy jól összekavarjuk a ragut, a használt főzőlapot a lehető legalacsonyabb fokozatra vesszük (1-es alatti, ami még nem kapcsol ki), rátoljuk a lábast és befedjük (nem kell teljesen, lehet billenősen a tetején). A fakanalat nem hagyjuk benne, hanem félretesszük. 15-20 percenként elég ránézni, megkavarni, mást nem kell vele csinálni.
Ha megfőtt (fújás, kóstolás!), még sózhatod és tegyél bele 2-3 evőkanál cukrot (kóstolás)!
Ez a ragu 2 csomag 500 g-os spagettitésztához elegendő.
Sok sikert!
Jó étvágyat!
Forrás: http://andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=31672807
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése