Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
kevés olívaolaj
15 dkg csemege snack kolbász
2 konzerv vörösbab (kidney beans)
2 x 140 g konzerv sűrített paradicsom
1 púposabb mk só
2 csapott tk bazsalikom
A kolbászt karikázd fel, nyisd ki a konzerveket!
A hagymát pucold meg, aprítsd fel, és kevés olívaolajon fonnyaszd meg a kisebb átmérőjű, magasabb zöld lábasban! (főzőlap 5-6-os fokozat) Folyamatosan kavard fakanállal!
Add hozzá a felkarikázott kolbászt!
Párold pár percig (2-es fokozat), majd öntsd hozzá a sűrített paradicsomot és mindkét dobozzal vizet!
Sózd meg, fűszerezd bazsalikommal, jól keverd össze és takarékon (1-es fokozat vagy alatta) főzd a mártást 25 percig fedővel! Ezalatt semmit nem kell vele csinálni.
A konzerv babról öntsd le a levét, amennyit lehet, aztán magasabb nyomású folyó víz alatt mosd át (maradhat a konzervdobozban, de lé ne maradjon rajta; vagy szűrőben is átmoshatod), és keverd el a szósszal!
Ez az adag 2 csomag 500 g-os tésztához elegendő. Spagetti vagy penne illik hozzá leginkább.
Sok sikert!
Jó étvágyat!
Az eredeti recept forrása: http://www.nlcafe.hu/gasztro/20111008/het_egyszeru_oszi_teszta_/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése