2014. május 30., péntek

Pácolt hús

Hozzávalók:

nyers hús, pl. csirkemell, csirkecombfilé, pulykamell, sertéskaraj
fűszer (Általában jók a fűszerkeverékek, egyre figyelj: nátrium-glutamát = (mono)sodium-glutamate = E621 ne legyen benne!) - egy 25 g-os csomag nagyjából 1,5 kg húshoz elég, de sok csomagra rá is van írva - kicsit többhöz elég, mint amit írnak
A fűszerkeverékek általában tartalmaznak sót, ha nem, akkor valószínűleg nem hiányzik belőlük!
napraforgóolaj

A húst alaposan mosd meg, a mócsingoktól szabadítsd meg, kockázd/szeleteld fel majd újra mosd meg! Csöpögtess le róla minél több vizet!
Szórd meg fűszerrel! Tegyél rá olajat (25 g fűszer - 1,5 kg hús - 3-4 kanál olaj)! Tehetsz rá egy teáskanál citromlevet is. Jól keverd össze egy fakanállal, a húst mindenhol érje fűszer és olaj!
Ezután lefedve tedd be a hűtőbe! A legjobb egy éjszakára, de minimum 1 órára.
Melegíts fel egy lábost a tűzhelyen (5-6-os fokozat)! Amikor már melegszik, borítsd bele a húst és keverd, amíg a hús kifehéredik! Ezután vedd le alacsonyra a lángot (1-2), önts alá egy kis vizet és lefedve puhítsd! Ha elfő a víz alóla, mindig pótold egy kevéssel és kavard át!
Kb. 1-2 óra alatt puhul meg a hús (fajtától és mérettől függően). Kóstolással ellenőrizd!

Köretnek rizs, krumpli, párolt zöldség illik hozzá.

Sok sikert! Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése