2014. március 29., szombat
Mikrós brownie
Hozzávalók:
8 ek liszt
8 ek cukor
4 ek kakaópor (cukrozatlan)
2 egész tojás
6 ek olaj
6 ek tej (víz is jó)
(fél mokkáskanál szódabikarbóna - sodium-bicarbonate = nátrium-bikarbonát)
A középső méretű fehér edény (amit itthonról vittél, a 3db-os, tetős) pont jó hozzá!
A kakaóport mindenképpen szitáld át (kicsi lyukú), mert a csomók keserűek maradnak a tésztában!
Keverd össze a száraz hozzávalókat: liszt, kakaópor, cukor (én teszek bele szódabikarbónát, attól kicsit levegősebb lesz, de nem kell feltétlenül)!
Üsd a tetejére a tojásokat és mérd rá az olajat, tejet/vizet! Jól keverd össze, ne maradjanak lisztes részek!
A mikrót csavard maximálisra!
Én pontosan 3 perc 30 mp-ig sütöm itthon, úgyhogy próbáld meg mondjuk 3 perc 20 mp-cel, aztán szurkáld meg fogpiszkálóval! Ha nem ragad rá tészta, akkor kész! Ha ragad, akkor tedd vissza újabb 10 mp-re és így tovább. Jegyezd meg, mennyi idő alatt lesz jó, máskor állíthatod eleve annyira.
Borítsd ki tányérra (hogy a kés ne karcolja össze az edényt). Ha már nem eszed, tedd vissza az edénybe és fedd le, különben kiszárad!
Finom melegen-hidegen, lekvárral, pudinggal.
Sok sikert! Jó étvágyat!
Az eredeti recept forrása: http://www.nosalty.hu/recept/5-perces-brownie-zsuliltol
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése