Hozzávalók:
60 dkg pulykamellfilé
1 nagy fej vöröshagyma
1 tk só
1 bögre (kb. 2,5-3 dl) zöldborsó (helyettesíthető csemegekukoricával, de mivel az már főtt, így csak akkor kell hozzátenni, ha a hús már készre főtt)
2 dl 20%-os zsírtartalmú főzőtejszín
1 ek liszt
olaj
A húst mosd meg, kockázd fel, újra mosd meg! A hagymát pucold meg és aprítsd fel minél kisebb kockákra! Ha a borsó fagyasztott, önts ki egy bögrényit belőle és tedd félre!
Ajánlott edény: öntöttvas serpenyő, esetleg a nagyobb zöld lábas
Némi olajat forrósíts fel és dinszteld üvegesre a hagymát!
Most következik a hús.
Öntsd a hagymára!
Kevergesd, amíg az összes hús kifehéredik!
Sózd meg, majd öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi!
Ezután fedd le és tekerd le a hőmérsékletet 1-es fokozat alá! Ha már majdnem puha a hús, tedd hozzá a zöldborsót és fedő alatt főzd puhára!
A lisztre önts rá a tejszínt, keverd csomómentesre és öntsd a serpenyőbe! Keverd el, még rottyants rajta egyet és kész! Leveheted a tűzről. :)
Párolt rizs vagy tészta illik hozzá köretnek.
Sok sikert! Jó étvágyat!
Az eredeti recept forrása: http://www.nosalty.hu/recept/zoldborsos-tejszines-pulykatokany
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése